Voorwoord/Foreword - Du Plessis, J.C.M.D. (Lexikos, 2009)
In Lexikos 17 verskyn ’n spesiale afdeling "Leksikofokus" bestaande uit tien artikels wat handel oor publikasies van die African Languages Research Insti-tute (ALRI) by die Universiteit van Zimbabwe, Harare. Hierdie Supplement tot Lexikos 19 is ’n voortsetting van daardie afdeling waarin huidige en vroeëre ALRI-personeellede die probleme bespreek wat hulle teëgekom en die oplos-sings wat hulle hiervoor gevind het tydens die samestelling van baanbrekers-woordeboeke in die twee hoof- inheemse Zimbabwiese tale, Sjona en Ndebele.