The Use of Pocket Electronic Dictionaries by Thai University Students - Boonmoh, Atipat (Lexikos, 2010)
ABSTRACT: This article reports on a small-scale study of Thai-speaking learners using pocket electronic dictionaries (PEDs) to read an English news article. It investigates how the subjects use their PEDs for reading comprehension. Thirty-nine undergraduate students completed a questionnaire survey. Of these, four were chosen to participate in the experiment. Observations and interviews were utilized to ascertain how the subjects used their PEDs. The findings showed superficial and partial reading of the dictionary entries. It also revealed several factors that may hinder dictionary look-up success. On the basis of this research, guidelines for buying PEDs and for teaching PED skills are proposed. OPSOMMING: Die gebruik van sak- elektroniese woordeboeke deur Thaise universiteitstudente. Hierdie artikel doen verslag van ’n kleinskaalse studie van Thaisprekende aanleerders wat sak- elektroniese woordeboeke (SEW’s) gebruik om ’n Engelse nuusartikel te lees. Dit ondersoek hoe die proefpersone hul SAW’s gebruik vir leesbegrip. Nege-en-dertig voorgraadse studente het ’n vraelysopname voltooi. Uit hulle is vier gekies om aan die eksperiment deel te neem. Waarnemings en onderhoude is aangewend om te bepaal hoe die proefpersone hul SEW’s gebruik het. Die bevindings het oppervlakkige en gedeeltelike lees van die woordeboekinskrywings getoon. Dit het ook verskeie faktore uitgewys wat woordeboekopsoeksukses mag belemmer. Op grond van hierdie navorsing word riglyne vir die koop van SEW’s en vir die onderrig van SEWvaardighede voorgestel. Sleutelwoorde: WOORDEBOEKGEBRUIK, SAK- ELEKTRONIESE WOORDEBOEK, WOORDEBOEKRAADPLEGING, EENTALIGE WOORDEBOEK, TWEETALIGE WOORDEBOEK